Birds on a Wire – en elektrifierande slot med tokroliga fåglar

Du som gillar fåglar och har ett sinne för humor har väl inte missat Birds on a Wire från svenska Thunderkick? Den här slotten togs emot som en frisk fläkt med sitt lite annorlunda upplägg när den släpptes 2014. Temat med de charmiga fåglarna som sitter på en elledning håller måttet än idag. Det är inte endast ett spel för dig som gillar knasiga fjäderfän, som en bonus har man dessutom lyckats smyga in en katt…. Här ska vi ta och titta lite närmare på denna klassiker bland spelautomater med djurtema.

Så spelar du

Birds on a Wire har ett rätt klassiskt upplägg med 5 hjul, 3 rader och 17 fasta vinstlinjer. Det som gör spelet nytänkande är framförallt grafiken. När du valt din insats (mellan €0,10 och €100) så flyger färggranna fåglar in och sätter sig på en elledning. De flesta spelautomater snurrar igång när du trycker på ”spin”. Här snurrar inga hjul utan bilden sveper istället åt höger och du presenteras för ett gäng nya fåglar. Om du har tur (och fåglarna otur) så hamnar minst tre likadana fjäderfän på rad och de utsätts för en elchock och du vinner. De symboler som ger vinst försvinner och ersätts med nya fallande symboler, något som fortgår så länge du vinner.

Hur stora summor kan man kamma hem?

Varje gång du vinner tack vare en fallande symbol så ökar spelets multiplikator med en nivå. En vanlig spelrunda kan ge dig 5x vinsten, under ett free spin- läge kan multiplikatorn däremot skjuta iväg till hela 20x vinsten. Du kan således vinna en trevlig peng, men du kommer dock aldrig upp i de summor som en progressiv jackpott kan ge. Här kan du läsa om hur två lyckliga vinnare kände sig när de vann 18 miljoner på en spelautomat!

Fåglar på en elledning

Vi nämnde ju en katt tidigare, var kommer den in i bilden? Jo, katten som gömmer sig under en kartong aktiverar spelets free spin-läge. Den är således en riktigt trevlig bekantskap. En annan symbol som du garanterat kommer att vilja se mer av när du startat spelet är den tjocka svarta fågeln. Denna är spelets Wild.

Thunderkick har levererat flera bra slottar med djurtema

Thunderkick har blivit lite av en favorit för oss som gillar spel med djur och då framförallt roliga sådana! Bland titlarna märks Tokitime, Frog Grog och Not Enough Kittens. Birds on a Wire har dock blivit mångas favorit. Det är en spelautomat som känns fräsch trots att vi har snurrat igång den vid oräkneliga tillfällen. Detta i grunden enkla spel har fått en alldeles egen identitet som sticker ut från mängden. En spelautomat som bjuder på rolig och lättsam spänning för oss som gillar djur och slots – vad mer kan man önska?